Trupa VAMA a susținut primul concert cu public la Arenele Romane din București

 

Trupa VAMA a susținut joi, 29 iulie, primul concert cu public la Arenele Romane din București în 2021. 2.500 de fani au resimțit normalitatea și s-au bucurat de libertatea de a fi din nou împreună la un eveniment memorabil, marca Vama. Timp de două ore și jumătate, băieții au făcut un adevărat spectacol, cu piese celebre, din istoria Vama și Vama Veche, dar și cele mai noi single-uri ,,Cântă cu mine” și ,,Îmi pare rău”. Este primul concert live Vama susținut în fața unui public atât de numeros, aflat în fața scenei, la care au participat și invitați speciali. 

Sute de oameni au urmărit spectacolul și de acasă, online, pe platforma vstage.ro. 


Concertul a avut loc la exact un an distanță de la ultimul show susținut de Vama la Arenele Romane. Pe 29 iulie 2020, Vama a fost singura trupă din România care a cântat vara la Arenele Romane în fața a 350 de oameni, care au purtat măști și au respectat măsurile de distanțare socială. Evenimentul de anul trecut a fost filmat și a devenit un documentar de scurt metraj intitulat ,,Regii Pandemiei”, care a fost lansat în această vară și este disponibil acum pe PRO TV Plus. Din 5 august, fanii vor putea găsi documentarul și pe canalul de YouTube Vama.


Show-ul din acest an a început la 21:00 fix, cu melodia ,,Pandemie”, iar pe scenă a urcat și Omu Gnom, artistul cu care trupa Vama a compus această piesă anul trecut în plină pandemie. Hit-urile ,,17 ani”, ,,18 ani” au răsunat apoi pe buzele celor prezenți la concert. A urmat noul single ,,Cântă cu mine”, interpretat live în premieră în fața publicului, și a fost extrem de apreciat.


Un alt moment deosebit a fost cu invitatul special Dan Byron. În deschiderea piesei ,,Departe”, pe care au cântat-o acustic împreună, fanii au putut asculta valurile mării, înregistrate de băieții din trupa Vama când au fost pe plajă. ,,Copilul care aleargă către mare” a completat tabloul auditiv despre mare și a fost cântat la unison de mulțime. 



Fanii au auzit pentru prima oară piesa ,,Îmi pare rău”, produsă la Londra cu producătorul muzical Matt Lawrence, deținător al premiului Grammy pentru albumul Babel al celor de la Mumford & Sons. Pe lângă instrumentele băieților – chitară, claviaturi, tobe și bas, piesa are și inserții EDM și un singur vers - Îmi pare rău. 


În timpul concertului a existat și un moment experimental, în care Tudor Chirilă s-a jucat cu mixerele și i-a acompaniat pe colegii săi cu sunete EDM.


Fanii care nu au reușit să ajungă la Arenele Romane au putut urmări concertul online, pe platforma vstage.ro. Acesta mai este disponibil online încă o lună, iar biletele pot fi achiziționate de pe iabilet.ro.

Evenimentul de la Arene Romane a fost organizat de BestMusic Live, în parteneriat cu Agenția de Vise. Partenerii media sunt KISS FM și PRO TV Plus, iar comunicarea este asigurată de agenția The Plan Communication.


Imediat după concertul din 29 iulie de la Arenele Romane începe Vama Neconvențional, un turneu național - experiență al trupei în zece locații ,,altfel". Hunedoara este primul oraș care găzduiește conceptul Vama Neconvențional la Castelul Corvinilor, sâmbătă, 31 iulie, iar Oradea este cea de-a doua oprire în cadrul turneului. Detalii despre turneu și bilete sunt disponibile pe www.entertix.ro  și www.iabilet.ro. 

Vama este formată din Tudor Chirila - voce, Eugen Caminschi - Chitară, Gelu Ionescu - claviaturi, Lucian Clopo - tobe, Dan Lucian - bas


Un produs Blogger.