Ucraina a câștigat Eurovision Song Contest 2022

 

Toți ochii au fost ațintiți, sâmbătă seara, asupra concursului Eurovision, unde Ucraina se număra printre favorite. Așteptările au fost confirmate în cele din urmă, grație votului publicului. Sprijinul pentru piesa care a reprezentat Ucraina la Eurovision, „Stefania”, o piesă dedicată mamelor, interpretată de Kalush Orchestra, a crescut de la invazia Rusiei în Ucraina, în februarie.

Președintele Volodimir Zelenski a felicitat Kalush Orchestra pentru victoria obținută pentru Ucraina.

Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa”, a scris el pe Telegram. „Vom face tot ce ne stă în putință pentru a găzdui într-o zi participanții și oaspeții Eurovisionului în Mariupolul ucrainean. Liber, pașnic, reconstruit”, a adăugat el.


În mod normal, țara care câștigă Eurovisionul trebuie să găzduiască ediția viitoare a concursului.

De multe ori votul la acest concurs a fost perceput ca fiind unul al simpatiilor politice, dar în ultimii ani, publicul a căpătat o influență semnificativă, grație sistemului de televoting prin SMS.



Într-adevăr, publicul din 40 de țări a fost cel care a schimbat, sâmbătă seara, ierarhia stabilită după votul juriilor de specialitate și a înclinat balanța semnificativ către Ucraina. 

Moldova, la rândul ei, reprezentată de formația Zdob și Zdub și Advahov Brothers, obține un meritoriu loc 7, în timp ce România, cu artistul wrs, a încheiat concursul pe poziția a 18-a.


Un produs Blogger.