Continuarea la Joker are scenariul gata, anunță regizorul Todd Phillips

 

Echipa filmului Joker este gata să râdă din nou, cu regizorul Todd Phillips confirmând, oficial, că a finalizat scenariul pentru o continuare a filmului său câștigător de Oscar din 2019, scrie hollywoodreporter.com.

Phillips a dat publicității o primă pagină a scenariului, scris împreună cu colaboratorul său de la primul Joker, Scott Silver, împreună cu o poză a actorului Joaquin Phoenix citind paginile scenariului.

Phillips a dezvăluit că titlul provizoriu al filmului este Joker: Folie a deux, o referire la un termen medical pentru o boală psihică afectând două sau mai multe persoane.

Phoenix a câștigat un Oscar pentru cel mai bun actor cu rolul lui Arthur Fleck, un personaj cu o latură umană dar cu tulburări psihice care devine un erou negativ până la finalul poveștii. Joker a câștigat la box-office-ul internațional 1,07 miliarde de dolari, o sumă colosală pentru un film cu un buget relativ redus după standardele adaptărilor de benzi desenate.

În total, Joker a primit 11 nominalizări la Oscar, iar compozitorul Hildur Gudnadottir a câștigat Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră, pe lângă Oscarul lui Phoenix. Joker a fost lăudat pentru similaritatea cu filmele de început ale lui Scorsese, de care este mai apropiat decât de adaptările de benzi desenate, chiar dacă în el apare un Bruce Wayne tânăr.

The Hollywood Reporter a anunțat prima dată în 2019 că Phillips se va întoarce să scrie o continuare la Joker, și săptămâna următoare s-a anunțat că regizorul va fi un fel de consilier pentru următoarele proiecte DC de la Warner Bros.

Un produs Blogger.