Filmele premiate în Competiția Locală TIFF 2022

 

Scurtmetrajul Emilia Hosu are H.I.V, regizat de Ioana Păun, câștigă la această ediție Premiul Competiției Locale, în valoare de 1500 de euro, oferit de Banca Transilvania, și serviciile de producție în valoare de 15.000 de euro pentru următorul proiect de film al autoarei, acordate de Numa Film.


Premiul i-a fost înmânat câștigătoarei la Gala Competiției Locale, care a avut loc marți, pe 21 iunie, la Universitatea Sapientia. Pralinele belgiene oferite de Leonidas îi vor asigura câștigătoarei inspirația pentru încă un an de creativitate.


Juriul format la această ediție din regizorul Florin Piersic Jr și producătorii Gabriela Suciu și Radu Stancu a acordat și o Mențiune Specială filmului Dragoste în vremea coronei/ Szerelem a korona idején, realizat de Szucher Ágnes-Bernadett.  Autoarea a fost recompensată cu servicii de post-producție în valoare de 7.000 de euro, oferite de Numa Film.


Competiția Locală este dedicată cineaştilor amatori sau profesionişti care sunt originari din Cluj sau care locuiesc, lucrează, studiază în prezent în judeţ. Inițiativa a ajuns anul acesta la cea de-a 13-a ediție.


Un produs Blogger.