Caravana Filmelor TIFF Unlimited 2022 și-a început traseul prin țară

 

Cea de-a 13-a ediție a Caravanei Filmelor TIFF Unlimited își (re)începe traseul prin țară, după ce a oferit în iunie un debut de succes în Târgu Lăpuș, cu 2 seri de filme apreciate de public direct pe Stadion.


Primul oraș care va găzdui în iulie serile de film în aer liber propuse de organizatorii celui mai mare festival de film din țară este Satu Mare (8 – 10 iulie), urmat de Carei și satul Breb din Maramureș (15 – 17 iulie) și Timișoara (21 – 24 iulie, 26 – 31 iulie). Traseul Caravanei va continua la  Tășnad (5 – 6 august), Mediaș (5 – 7 august), Zabola (9 – 10 august), Galați (12 – 14 august) și Deva (9 – 11 septembrie).


Printre titlurile care se numără în programul propus anul acesta se regăsesc filme multi-premiate, multe nelansate încă în cinema, precum Casa noastră/Utama, câștigătorul marelui trofeu de anul acesta la TIFF; Metronom, distins la Cannes cu Un certain regard; Pentru mine tu ești Ceaușescu, laureat cu trofeul pentru Cel mai bun documentar la TIFF; Miracol, câștigătorul competiției Zilele Filmului Românesc la TIFF; Alcarràs, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale. Selecția e completată de pelicule deja lansate și aclamate de publicul din țară și nu numai – România Sălbatică (Premiul Publicului la TIFF 2021, 3 premii GOPO în 2022), Dineu cu vecinii de sus (5 nominalizări și un trofeu la Premiile Goya), Neidentificat (2 premii la Varșovia IFF, Premiul FIPRESCI la TIFF 2021, 2 premii GOPO în 2022).


Anul acesta Timișoara va fi gazda celor mai multe seri de film în aer liber. Între 21 – 24 iulie cinefilii pot degusta filme premiate în festivalurile internaționale direct din parcarea supraetajată a Shopping City Timișoara. Între 26 – 31 iulie o nouă selecție de filme, a căror proiecție este posibilă datorită finanțării Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte, va rula în Grădina de Vară Capitol a Filarmonicii Banatul, precum și la Cinema Victoria. Programul complet va fi anunțat curând și va include, pe lângă producții în premieră, un moment inedit pe care timișorenii îl pot savura anul acesta: cine-concertul Malombra - unul dintre filmele de început semnate de prolificul cineast italian Carmine Gallone, un clasic al epocii filmelor mute, în acompaniament LIVE pe muzica realizată special pentru el de talentata Simona Strungaru. 


Anul trecut Caravana Filmelor TIFF Unlimited a ajuns în 12 orașe, strângând peste 7500 spectatori la cele 40 proiecții de film în aer liber. 

Programul complet al tuturor opririlor Caravanei filmelor TIFF Unlimited se va regăsi pe www.tiff.ro. 

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.


Un produs Blogger.