Nominalizările la Emmy 2022

 

Serialele Squid Game, Ted Lasso, Succession și SNL au strălucit marți la conferința de anunțare a nominalizărilor Emmy, în timp ce actori precum Amanda Seyfried și Andrew Garfield s-au alăturat clubului celor nominalizați prima oară.


Atunci când marți dimineață s-au anunțat nominalizările la premiile Emmy 2022, Squid Game al Netflix, Succession al HBO, Saturday Night Live al NBC și Ted Lasso al Apple TV+ au fost printre serialele care au depășit recorduri notabile.


Cu 14 nominalizări, Squid Game a făcut istorie fiind primul serial care nu este în limba engleză și produs în afara unei țări occidentale care să primească o nominalizare la o categorie majoră.


Ted Lasso a câștigat 20 de nominalizări, același total pe care l-a luat și anul trecut atunci când a avut cele mai multe nominalizări într-un singur an pentru o comedie de debut.


Între timp, SNL și-a menținut parcursul ca serialul cu cele mai multe nominalizări Emmy din istorie, totalizând de-a lungul timpului 315 nominalizări. Cele 14 nominalizări ale lui Succession în categoriile de actorie au depășit un record pentru un serial dramatic într-un singur an.


Printre alte nominalizări care au făcut istorie, Quinta Brunson, creatoarea Abbott Elementary nu numai că a primit prima nominalizare dar este și prima femeie de culoare nominalizată în categoria actriță principală de comedie. După ce a primit prima nominalizare pentru cel mai bun povestitor, fostul președinte Obama ar putea fi aproape de un premiu dacă primește trofeul pentru micul ecran, în timp ce printre alți nominalizați celebri se numără defunctul Chadwick Boseman pentru WHAT IF...?


Premiile Emmy , ediția a 74-a, vor fi transmise luni, 12 septembrie, pe NBC și live pe Peacock.


powered by CINEMAGIA

Un produs Blogger.