REVIEW Dahmer – miniseria Netflix

 

 Articol preluat de pe site-ul playtech.ro - scris de Iulia Kelt 

Format din zece episoade destul de sinistre, serialul spune povestea criminalului în serie Jeffrey Dahmer, cel care a terorizat, la începutul anilor 1990, Milwaukee.

De ce Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, al lui Ryan Murphy, este mai bun ca orice s-a făcut până acum despre celebrul criminal în serie

Despre Jeffrey Dahmer, celebrul criminal în serie al Americii, s-au scris multe și s-au filmat zeci de documentare, chiar și filme, începând cu anul 1993. Ultimul, My Friend Dahmer, din 2017, a atras destul de multă atenție, însă declar cu toată certitudinea că varianta lui Murphy s-ar putea să devină cea mai bună dintre ele, odată ce apucă toți pasionații nișei să o vadă.

Așa cum menționam anterior, miniseria de zece episoade poate fi văzută (cu puțin antrenament chiar într-o singură zi) pe Netflix, într-un binging ca la carte.

Poate cea mai bună decizie pe care o putea lua Ryan Murphy (creatorul American Horror Story, printre multe altele) este să-l distribuie pe fabulosul Evan Peters în rolul principal.

Cu toate că asemănarea fizică dintre Peters si personajul real nu este chiar unu la unu, metoda actoricească de excepție a tănărului artist te face să-l vezi pe însuși Dahmer în fața ochilor tăi, mai ales dacă ai văzut mai bine de cincizeci la sută dintre documentarele despre ororile comise de infamul personaj.

În rolul tatălui său îl putem vedea jucând, de asemenea, pe Richard Jenkins, cunoscut publicului din Six Feet Under. Mai mult, tot aici joacă și una din preferatele adolescenților anilor 1980, Molly Rigwald, iar revenirea ei pe micul ecran este una cât se poate de nostalgică.

Abordarea, în sine, este diferită față de tot ceea ce ai văzut până acum. În ciuda faptului că știi deja pe de rost povestea lui Dahmer, nu te poți desprinde de ecran.

Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story s-a lansat pe Netflix în data de 21 septembrie 2022. În luna octombrie, Netflix lansează pe același subiect un documentar cu imagini reale, "De vorbă cu un criminal".

Un produs Blogger.