The Lord of the Rings: The Rings of Power, văzut de 25 milioane spectatori în prima zi

 

Luni, pe 1 septembrie, Amazon Prime a lansat mult-așteptatul serial fantasy The Lord of the Rings: The Rings of Power, dând subiect de comentarii atât criticilor cât și publicului. Serialul urmărește făurirea Inelelor Puterii, și apoi acțiunile lui Lord Sauron care împrăștie distrugere în Pământul de Mijloc. Inspirat din opera lui J.R.R. Tolkien, serialul este plasat în cel de-al doilea Ev al Pământului de Mijloc, cu mii de ani înainte de evenimentele din The Hobbit sau din Stăpânul Inelelor.


Serialul este un efort amplu, pe măsură ce Amazon, care căuta să egaleze succesul Urzelii Tronurilor, a făcut o producție de cinci sezoane pentru un serial ambițios de 1 miliard de dolari, ceea ce l-a făct cel mai costisitor serial din istorie (conform The Hollywood Reporter).


Cu o amplă distribuție din care fac parte Morfydd Clark, Will Fletcher, Fabian McCallum, Ismael Cruz Córdova, printre mulți alții – fără a mai pomeni așteptările fanilor de pretutindeni, serialul a avut parte de multa atenție, dar a reprezentat un risc asumat pentru Amazon. Din fericire, efortul pare să fie răsplătit, scrie Looper.


Conform Deadline, The Lord of the Rings: The Rings of Power a strâns 25 de milioane de vizionări în prima zi, din peste 240 de țări din lume, la premiera pe 1 septembrie 2022.


Este cea mai mare producție lansată pe Amazon Prime. „Cumva, lansarea se încadrează în măreția poveștilor lui Tolkien – printre cele mai populare din toate timpurile, iar - după unii - adevărata sursă a genului fantasy – care ne-au condus la acest moment”, susține Jennifer Slate, coordonatoare la Amazon Studios.


The Rings of Power are undă verde și pentru un al doilea sezon, deși nu cunoaștem încă data.


Un produs Blogger.