Cele mai așteptate filme din 2023


Anul acesta se poate lăuda cu numeroase titluri de filme cu supereroi, acţiune explozivă, horror care dă fiori, plus câteva reveniri la francize de succes, aşa că pregătiţi-vă să vă notați în calendar datele premierelor. 


Magic Mike's Last Dance

Regia: Steven Soderbergh

Distribuţia: Channing Tatum, Salma Hayek, Gavin Spokes, Caitlin Gerard

Premiera: 10 februarie

Channing Tatum se dezbracă pentru încă o dată în continuarea filmului lui Soderbergh din 2015, Magic Mike XXL. De data asta, Mike Lane (Tatum) a ajuns la ananghie. Plecat la Londra pentru a onora o „comandă” a unei femei bogate (Salma Hayek), va descoperi că aceasta are o agendă ascunsă. Este ultimul film din serie.


Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Regia: Peyton Reed

Distribuţia: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Michelle Pfeiffer, Jonathan Majors, Bill Murray

Premiera: 17 februarie

O fi fost amânat timp de un an, însă Paul Rudd & Co. revin pentru cea de-a treia rundă a acestei serii savuroase, care oferă o distribuţie interesantă: pe Jonathan Majors în rolul supereroului negativ Kang Cuceritorul, alături de Bill Murray în rolul lui Krylar, un personaj mai puțin cunoscut din MCU.


Creed III

Regia: Michael B. Jordan

Distribuţia: Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Jonathan Majors, Phylicia Rashad

Premiera: 3 martie

Michael B. Jordan debutează ca regizor în cel de-al treilea film din continuarea lui Rocky, Creed, în care joacă rolul adversarului lui Rocky, Apollo Creed, devenit apoi prietenul său. Nu ştim cum va surprinde filmul acest capitol, dar Jonathan Majors pare să fie adversarul din ring al lui Adonis, în timp ce Tessa Thompson şi Phylicia Rashad îşi vor relua rolurile iubitei, respectiv mamei lui Adonis.


65

Regia: Scott Beck, Bryan Woods

Distribuţia: Adam Driver, Ariana Greenblatt, Chloe Coleman

Premiera: 10 martie

Echipa de scenarist-regizor formată din Scott Beck şi Bryan Woods, cunoscută pentru scenariul la A Quiet Place, semnează şi acest thriller SF, în care joacă Adam Driver în rolul unui astronaut care aterizează forţat pe o planetă extraterestră, doar pentru a descoperi că aceasta e identică cu Pământul în preistorie - acum 65 de milioane de ani. Producţia filmului este semnată de către Sam Raimi, iar coloana sonoră este semnată de Danny Elfman, aşa că filmul are referinţe bune.


Scream VI

Regia: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

Distribuţia: Melissa Barrera, Jenna Ortega, Mason Gooding, Jasmin Savoy Brown, Hayden Panettiere, Courteney Cox, Samara Weaving, Tony Revolori

Premiera: 10 martie

La nu mult timp după premiera din 2022 a lui Scream, s-a anunţat că va exista un sequel legat direct de personajele care au supravieţuit filmului. Hayden Panettiere revine în rolul lui Kirby Reed din Scream 4, însă din film nu va face parte actriţa Neve Campbell, care a hotărât să nu revină, după ce i s-a oferit mai puţin decât considera că merită. Cât despre povestea filmului, surorile Sam şi Tara (Melissa Barrera şi Jenna Ortega) plus prietenii lor, vor fi terorizaţi, la New York, de către Ghostface.


Shazam! Fury of the Gods

Regia: David F. Sandberg

Distribuţia: Zachary Levi, Helen Mirren, Lucy Liu, Jack Dylan Grazer, Asher Angel Rachel Zegler, Adam Brody, Megan Good

Premiera:  17 martie

Shazam (Zachary Levi) se întoarce, alături de forma lui însuşi din adolescenţă, Billy Batson (Asher Angel), plus toţi fraţii lui vitregi, care au superputeri. Însă atunci când noii eroi negativi, Kalypso (Lucy Liu) şi Hespera (Helen Mirren) - surorile lui Atlas - sosesc, eroii trebuie să lupte împreună pentru a-i învinge.


John Wick: Chapter 4

Regia: Chad Stahelski

Distribuţia: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Lance Reddick, Ian McShane, Donnie Yen, Bill Skarsgård, Hiroyuki Sanada

Premiera: 24 martie

Seria de blockbustere de acţiune cu Chad Stahelski şi Keanu Reeves ajunge, în cele din urmă, în săli în 2023 după o întârziere de doi ani produsă de pandemia de COVID-19. Nu se ştiu multe despre film, cu excepţia faptului că John Wick se luptă - şi este presupus mort - de către High Table, iar Stahelski spune sus şi tare despre Capitolul 4 că nu va fi „un final fericit” pentru personajul principal.


Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Regia: John Francis Daley, Jonathan Goldstein

Distribuţia: Chris Pine, Hugh Grant, Regé-Jean Page, Michelle Rodriguez, Sophia Lillis, Smith

Premiera: 31 martie

Popularul joc role-playing are parte de o nouă serie de filme, mulţumită regizorilor John Francis Daley şi Jonathan Goldstein (Game Night, Vacation din 2015) şi unei distribuţii cu nume mari din care fac parte Chris Pine, Michelle Rodriguez, Hugh Grant, actorul din Bridgerton Rege-Jean Page, şi alţii.


Guardians of the Galaxy Vol. 3

Regia: James Gunn

Distribuţia: Chris Pratt, Zoe Saldana, Bradley Cooper, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klmentieff, Will Poulter, Elizabeth Debicki

Opening in: 5 mai

A luat ceva timp pentru a pregăti cel de-al treilea film Gardienii Galaxiei. Un sondaj realizat de RottenTomatoes.com a arătat că filmul pe care fanii Marvel îl aşteaptă cu cel mai mare entuziasm după Avengers: Endgame este Guardians of the Galaxy Vol. 3. În 2018, Disney l-a concediat pe Gunn după ce au apărut câteva postări controversate pe Twitter, pentru a-l reangajat câteva luni mai târziu după ce și-a cerut scuze. Încă procesând pierderea Gamorăi, Peter Quill își adună echipa pentru a proteja universul și pe unul de-ai lor - o misiune al cărei eșec ar însemna sfârșitul Gardienilor galaxiei... Will Poulter va juca rolul lui Adam Warlock.


Fast X 

Regia: Justin Lin

Distribuţia: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Sung Kang, Ludacris, Nathalie Emmanuel

Premiera: 19 mai

Aceasta este prima parte a celui de-al zecelea film din cea mai energică franciză, cu partea a doua (și, se zvonește, ultima) cu data de lansare plasată în 2024. Și, chiar dacă nu se cunosc încă detalii despre subiect, știm că Vin Diesel, Michelle Rodriguez și restul membrilor „familiei” se vor întoarce pentru a face ce știu ei cel mai bine să facă.


The Little Mermaid

Regia: Rob Marshall

Distribuţia: Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy, Javier Bardem, Daveed Diggs, Awkwafina

Premiera:  26 mai

Regizorul Rob Marshall a afirmat că după „căutări intense”, Halle Bailey a fost aleasă pentru a-i da viață lui Ariel în versiunea live action a Micii Sirene, deoarece are „o combinație rară de spirit, suflet, tinerețe, inocență și substanță, asta ca să nu mai pomenim de vocea ieșită din comun”. Melissa McCarthy  este Ursula, Awkwafina  este Scuttle, iar Javier Bardem - Regele Triton.


Spider-Man: Across the Spider-Verse

Regia: Joaquim Dos Santos

Distribuţia: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac, Issa Rae

Premiera: 2 iunie

Animația câștigătoare de Oscar Spider-Man: Into the Spider-Verse a avut un succes nemaipomenit, atât la critică,cât și la public, iar Across the Spider-Verse a fost unul dintre cele mai așteptate filme ale lui 2022… asta până când a fost mutat în 2023. Shameik Moore îi va da, din nou, voce lui Miles Morales, iar Hailee Steinfeld îi va da glas lui Gwen Stacy, pe  când Oscar Isaac va fi Miguel O’Hara (aka Spider-Man 2099).


Transformers: Rise of the Beasts

Regia: Steven Caple Jr.

Distribuţia: Ron Perlman, Anthony Ramos, Peter Cullen, Dominique Fishback, Luna Lauren Velez

Premiera: 9  iunie

Franciza Transformers mai face un pas în spate în timp, după ce Bumblebee era plasat în anii 1980, ducând spectatorii la mijlocul anilor 1990 - când o serie de arheologi se trezesc în mijlocul unui conflict tripartit între facțiuni diferite de Trasformeri. Regia este semnată de Steven Caple Jr. (Creed II), cu Peter Cullen reluându-și rolul de voce ca Optimus Prime, iar Ron Perlman, Anthony Ramos și Dominique Fishback făcând parte din distribuție.


The Flash 

Regia: Andy Muschietti

Distribuţia: Ezra Miller, Ben Affleck, Sasha Calle, Billy Crudup, Michael Keaton

Premiera: 23 iunie

În timp ce lucra în laboratorul său în timpul unei furtuni într-o noapte, un fulger loveste o tavă de produse chimice iar substantele se impregneaza in hainele omului de știința Barry Allen. Acum, capabil să se deplaseze cu super-viteză, Barry devine Flash și protejează Central City de amenințările cu care se confruntă. Michael Keaton va apărea în film ca Bruce Wayne, subliniind efortul DC de a se alătura trendului de interconectare a universurilor cinematografice.


Indiana Jones and the Dial of Destiny

Regia: James Mangold

Distribuţia: Harrison Ford, Antonio Banderas, Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge, Shaunette Renée Wilson, Toby Jones, Boyd Holbrook

Premiera: 30 iunie

Este prima dată când nu Steven Spielberg regizează un film Indiana Jones. James Mangold (Walk the Line) regizează această îndelung așteptată continuare a filmului din 2008 Kingdom of the Crystal Skull, în care lui Harrison Ford i se alătură Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Shaunette Renée Wilson, Antonio Banderas.


Mission: Impossible - Dead Reckoning, Part One

Regia: Christopher McQuarrie

Distribuţia: Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Simon Pegg, Ving Rhames, Vanessa Kirby, Henry Czerny, Hayley Atwell, Pom Klementieff, Shea Whigham, Esai Morales

Premiera: 14 iulie

Dead Reckoning este cel de-al șaptelea film din seria de thrillere de spionaj, în care Cruise este Ethan Hunt, un agent special al Impossible Missions Force (IMF). Fețe familiare din franciză revin în acest film, precum Simon Pegg, Ving Rhames, Rebecca Ferguson, Henry Czerny și Vanessa Kirby, iar Esai Morales joacă principalul villain al producției. Henry Czerny, cel care apărea în Mission Impossible din 1996 în rolul coordonatorului organizației IMF, Eugene Kittridge, care are o întrevedere tensionată cu Hunt, jucat de Tom Cruise.


Oppenheimer

Regia: Christopher Nolan

Distribuţia: Cillian Murphy, Florence Pugh, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Rami Malek, Josh Hartnett, Benny Safdie

Premiera: 21 iulie

Oppenheimer are scenariul semnat de Christopher Nolan și este inspirat de o scriere biografică: American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer. Murphy va juca rolul lui Oppenheimer. Filmul este despre savantul care a dezvoltat bomba nucleară în anii celui de-Al Doilea Război Mondial.

Chiar dacă Oppenheimer a jucat un rol central în dezvoltarea bombei nucleare, mai târziu a simțit sentimente împărțite despre puterea nucleară, promovând controlul internațional al armelor nucleare și opunându-se dezvoltării bombei cu hidrogen.


The Marvels

Regia: Nia DaCosta

Distribuţia: Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani, Samuel L. Jackson

Premiera: 28 iulie

Universul Cinematografic Marvel este într-o continuă expansiune, cu planuri din partea studiourilor Marvel de a lansa anul acesta nu mai puțin de cinci filme, inclusiv acest sequel la Captain Marvel, în care Nia DaCosta (Candyman din 2021) regizează, iar Brie Larson revine în rolul Carol Danvers. Filmul reprezintă și lansarea pe marele ecran a personajului jucat de Iman Vellani, anume Kamala Khan (aka Ms. Marvel), după ce serialul omonim a debutat pe platforma Disney+ în 2022.


Barbie

Regia: Greta Gerwig

Distribuţia: Margot Robbie, Ryan Gosling

Premiera: 21 iulie

După excelenta adaptare pentru ecran a romanului Little Women, actrița devenită regizoare Greta Gerwig revine în atenție cu filmul Barbie (scris împreună cu Noah Baumbach), despre cea mai faimoasă păpușă din lume (jucată de Margot Robbie), exilată din Barbieland și ajungând în lumea noastră. Scenariul este unul original.


The Nun 2

Regia: Michael Chaves

Distribuţia: Bonnie Aarons

Premiera: 8 septembrie

Universul Conjuring continuă să se extindă, odată cu continuarea la horror-ul din 2018 The Nun, filmat la noi, în care juca Taissa Farmiga în rolul unei novice ce îl înfrunta pe demonul Valak. Cel de-al doilea film are acțiunea plasată la patru ani distanță, când Irene - sora personajului jucat de Farmiga îl va întâlni din nou pe Valak, după ce un preot este ucis. Bonnie Aarons, cea care l-a jucat pe demon, este singurul actor din distribuție anunțat oficial, așadar nu știm dacă Taissa Farmiga își va relua rolul.


Un spinoff încă fără titlu pentru A Quiet Place

Regia: Michael Sarnoski

Distribuţia: urmează să fie stabilită

Premiera: 22 septembrie

Filmul are deja o dată de lansare, dar alte informații nu au fost încă date publicității, în afară de faptul că regizedază Michael Sarnoski, cel care și-a făcut debutul regizoral cu mult-lăudatul film Pig, cu Nicolas Cage în rol central. Se mai știe că ideea filmului îi aparține lui John Krasinski, care a regizat A Quiet Place, și care va produce acest spinoff.


Kraven the Hunter

Regia: J.C. Chandor

Distribuţia: Aaron Taylor-Johnson

Premiera: 6 octombrie

Clasicul rău-făcător din universul Spider-Man apare, în sfârșit, pe marele ecran. Îi place să vâneze animale de pradă mari şi, pentru a-şi mai condimenta existenţa, uneori vânează şi câte un supererou. Regia este semnată de J.C. Chandor (All Is Lost, Triple Frontier), cu Aaron Taylor-Johnson (Pietro Maximoff/Quicksilver în Avengers: Age of Ultron) în rol titular.


The Exorcist

Regia: David Gordon Green

Distribuţia: Leslie Odom Jr., Ellen Burstyn, Ann Dowd

Premiera: 13 octombrie

După seria de filme Halloween, regizorul David Gordon Green face trecerea către altă franciză horror de succes. The Exorcist este un follow-up în raport cu original din 1973 și se va baza pe o poveste originală — fiind totodată primul dintre-o trilogie, cu Ellen Burstyn revenind în rol.


Dune: Part Two

Regia: Denis Villeneuve

Distribuţia: Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgård

Premiera: 3 noiembrie

În Dune: Part Two Paul Atreides își unește forțele cu Chani și fremenii pentru a se răzbuna pe conspiratorii care i-au distrus familia. Fiind forțat să aleagă între dragoste și soarta universului cunoscut, Paul se străduiește să evite un viitor teribil pe care doar el îl poate intui.


The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes

Regia: Francis Lawrence

Distribuţia: Rachel Zegler, Hunter Schafer, Tom Blyth, Jason Schwartzman

Premiera:  17 noiembrie

Cu mulți ani înainte să devină președintele tiran al Panem-ului, Coriolanus Snow, de 18 ani, este ultima speranță a unei familii cândva puternice, dar căzute în dizgrație în Capitol-ul de după război. Cum cea de-a zecea ediție a Jocurilor Foamei se apropie repede, tânărul Snow este alarmat atunci când i se dă sarcina să fie mentorul tinerei Lucy Gray Baird, tributul modestului District 12.

Totuși, atunci când Lucy Gray captivează atenția întregului Panem cântând, curajoasă, în timpul ceremoniei, Snow simte că are o șansă. Unindu-și instinctele pentru spectacol și simțul politic înnăscut, Snow și Lucy concurează contra timp pentru a supraviețui.


Wonka

Regia: Paul King

Distribuţia: Timothée Chalamet, Olivia Colman, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Keegan-Michael Key

Premiera: 15 decembrie

În decembrie, Timothée Chalamet va îmbrăca un costum colorat strident în musical-ul lui Paul King Wonka, o poveste mai cunoscuta publicului american decât celui global, după cartea pentru copii a lui Roald Dahl despre un fabulos fabricant de ciocolată.


Aquaman and the Lost Kingdom (2023)

Regia: James Wan

Distribuţia: Jason Momoa, Amber Heard, Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II, Temuera Morrison

Premiera: 25 decembrie

James Wan revine la cârma regizorală pentru o nouă călătorie în Atlantida, în care îl vom revedea pe supereroul DC Aquaman (Jason Momoa), căruia i se va alătura Amber Heard (Mera), Patrick Wilson (Ocean Master), și Yahya Abdul-Mateen II (Black Manta). Aquaman 2 a fost gândit inițial ca o „comedie cu prieteni”, cu Momoa și Patrick Wilson, care îl joacă pe regele Orm, fratele său vitreg, făcând principalele momente amuzante.


 

Un produs Blogger.