EXCLUSIV. Concert Coldplay în România

 

UPDATE:

Trupa Coldplay va susţine un al doilea concert în România, la 13 iunie 2024, tot pe Arena Naţională. Primul concert va avea loc la 12 iunie."Datorită cererii incredibile, a doua dată a turneului mondial Music Of The Spheres a fost adăugată pe 13 IUNIE la Arena Națională în Bucureşti", au anunţat organizatorii evenimentului, EMagic. 


Trupa Coldplay este formată din Chris Martin (voce), Jon Buckland (chitară), Guy Berryman (bas) şi Will Champion (tobe). Cererea mare de bilete a determinat staff-ul trupei să suplimenteze concertele în mai multe orașe. Astfel, la Helsinki s-au adăugat două concerte, la Lyon tot două, la Roma s-a adăugat un concert în plus. 


Coldplay a anunțat data concertului din România: trupa va concerta în 12 iunie 2024, pe Arena Naţională

Coldplay a postat pe pagina oficială de Instagram un mesaj în care anunță turneul din Europa în 2024 și țările în care vor concerta. Printre acestea se află și România. Potrivit mesajului postat alături de un filmuleț în care apar steagurile țărilor în care vor cânta, trupa va ajunge în Grecia, România, Ungaria, Franța, Italia, Germania, Finlanda, Austria și Irlanda. 

Mesajul spune că după participarea la Humankind în Amsterda, trupa va anunța și datele la care vor avea loc concertele. Tot atunci vom afla și unde anume în România va avea loc concertul Coldplay. 

Trupa Coldplay este formată din Chris Martin (voce), Jon Buckland (chitară), Guy Berryman (bas) și Will Champion (tobe). 

Coldplay este una dintre cele mai cunoscute trupe din lume și una dintre cele mai de succes formații rock a ultimului mileniu cu peste 50 de milioane de albume vândute. 

Genul muzical adoptat este rock alternativ, pop rock și piano rock. 
 
Formată în 1996 în Marea Britanie, trupa are aceeași componență de la început, iar solistul Chris Martin este un adevărat superstar.
Până acum, Coldplay a lansat 9 albume pentru care au câștigat mai multe premii Grammy. Albumul de debut a fost Parachutes (2000), urmat de A Rush of Blood to the Head (2002) și X&Y (2005) acesta din urmă fiind desemnat de către NME Albumul anului 2005. 

Al patrulea album al trupei, Viva la Vida or Death and All His Friends (2008), a confirmat succesul uriaș al celor dinainte, iar single-ul Viva la Vide a primit Grammy pentru Cântecul Anului 2008. 

Următorul album Coldplay, Mylo Xyloto, a fost lansat în 2011, urmat în 2014 de Ghost Stories și în 2015 de A Head Full of Dreams. După o pauză de patru ani, în 2019 a fost lansat albumul Everyday Life, iar în 2019 Music of the Spheres, ultimul de până acum al trupei. 
Un produs Blogger.